I fjor spurte vi barna om de ville på Legoland eller til Jotunheimen og gå mange timer i fjellet, sove i telt og nå noen fjelltopper sammen med oss, onkel og tante - samt et firbeint søskenbarn. Valget var enkelt og enstemmig - fjelltur. I år fikk vi samme svar, så selv om jeg ikke er veldig glad i sove i telt, er det vanskelig å si nei til dette :-). Heldigvis tok jeg ikke frem kameraet i alle regnskurene....
Ikke kaldt i det hele tatt visstnok....
Om arkitektur, design og interiør, men også om ernæring, trening, helse, reise og jobb - og generell livsstil. MINIMALISME blir et hovedfokus - da dette appelerer sterkest til meg! "Det enkle er ofte det beste" - det være seg i byggeprosjekter / oppussing jeg foretar, mitt syn på ernæring, hvordan jeg ønsker å trene som mosjonist, jobben min som eiendomsmegler og generell livsanskuelse. KEEP IT SIMPLE...
torsdag 22. desember 2016
40-års lag
I slutten av mai var det klart for å feire 40-års dagen til kona. Tradisjonen tro samlet vi godt over 50 venner til fest og moro. Det ble vellykket som vanlig, og det ser virkelig ut som å denne tradisjonen med at vi inviterer til "åpent hus" to ganger i året - når vi fyller år - blir satt stor pris på. Det er det ekstra motiverende å invitere gang etter gang!
Det er jo litt rydding, vasking og planlegging som må gjøres i forkant av disse festene, og dagen etter er det stort sett behov for å tømme litt vann ut fra bassenget for litt rengjøring.
søndag 18. desember 2016
Jotunheimen rundt og Grenserittet
I slutten av 2015 ble det satt 2 hovedmål for syklingen; gjennomføre Jotunheimen rundt uten at det skulle være alt for tøft, samt sykle Grenserittet på under 3 timer. Sistnevnte var hovedmålet, og med fylte 40 år, tenkte jeg det var på tide og bikke 3-timers grensen selv om løypa var forlenget noe. Litt struktur i en hektisk hverdag, var da fornuftig. Jeg ble medlem av "Wattkoden" - https://www.wattkoden.no. Her er det lett forståelige artikler om forskning rundt effektiv trening, samt ulike treningsprogram i forhold til ambisjoner. Jeg har brukt "250 - NO BULL", hvor det er lagt opp til 250 timers trening i løpet av året. Jeg har vært relativt strukturert på gjennomføringen av dette, samt trent en del styrke og roing på morgenkvisten før jobb i tillegg. Fornuftig kosthold med mye fullkorn, fisk og grønnsaker, har jeg også hatt som basis som vanlig.
Og dette har fungert! Det viktigste har kanskje vært at man har hatt en plan, og det har vært vanskeligere å skulke unna etter en lang og hektisk dag. En intervalløkt kl. 0545 eller kl 2200 har ikke vært uvanlig. At man har fått en riktig balanse mellom trening og restitusjon, er også en viktig nøkkel. Resultatet ble i hvert fall en behagelig reise rundt Jotunheimen - dvs 430 km og ca 4700 høydemeter i kaldt regnvær og tåke, men heldigvis også noen glimt av sol når natten var over. Jeg gikk helt tom for næring på vei opp Sognefjell, men etter en stopp her, hadde jeg superoverskudd. Vi hadde gode og lange pauser, og hadde ingen ambisjoner om noen god tid, så vi brukte over 18 timer. Med veldig hyggelig selskap, fantastisk tøy fra Castelli som holdt en tørr selv i delvis styrtregn, et velorganisert arrangement og fantastisk natur, er dette opplevelse jeg ikke ville vært foruten. 15 timer i 2018?
Og effektiv sykkeltrening på en måte som er enkel
Kona og barna møtte oss på slutten, og opp en av de siste, lengste bakkene hadde jeg etter 17 timer vanvittig overskudd og kunne bare tråkke til og sykle fra de andre...! :-)
Jeg tok få bilder under Jotunheimen rundt, men det var mange flotte steder jeg kunne stoppe for noen minne-bilder, selv om været er mer stabilt her i Frankrike.
Det blir en del sene kveldsturer etter barna har lagt seg, men da får man til gjengjeld med seg solnedgangen over Tunevannet i 2230-tiden :-)-
På hytta er det ingen muligheter for noen lengre sykkelturer uten å ta båten til land, så i år ble det investert i en helt enkel sykkelrulle fra Tacx. Helt greit å bruke med denne utsikten :-)
Jeg nevnte at jeg var med på Birken. Ambisjonene var selvfølgelig bestetid her også, og med god startpulje og fine bein, lovte det godt. Vi hadde lånt hytte på Hafjell for anledningen, og etter å ha stått opp i 0400-tiden for å rekke bussen til Rena, var jeg klart for å sykle tilbake i flotte forhold. Den gang ei! Etter 12-13 minutter økte farten i feltet på et asfaltparti, og jeg ble syklet på bakfra og stupte i asfalten i 35 km/t. Heldigvis landet jeg på hoften, så denne tok - i tillegg til sekken på ryggen - unna en del krefter før jeg treffer asfalten med bakhodet med ett smell. Det gikk heldigvis bra med hodet, selv om hjelmen sprakk på 3 steder. Jeg klarte ikke å gå på beinet på et døgn, og det er fortsatt litt vondt, og jeg har ikke syklet alt for mye etter Birken dessverre.
På kjæreste-tur i Frankrike i september kunne jeg som nevnt ikke la sykkelen være hjemme...
lørdag 14. mai 2016
Sykling og utearbeid...
Etter en 15 mils tur på sykkelen i dag, var det heldigvis enda mer energi igjen - det skulle jo være en rolig sykkeltur. Biler skulle vaskes og poleres, kjede på sykkelen måtte byttes og det skulle ryddes og plantes litt ute til 17. mai. Sjekk, sjekke, sjekk, så nå er det sofa´n :-)
Trenger ikke speil lengre nå :-)
Sykkelen er matt i lakken, så polish´en biter dårlig :-(
Det gamle kjedet begynte å bli slitt etter mange mil, så da er det godt å få på et nytt..
Kona har plantet :-)
Grønt og fint i hagen for øvrig...
Deilig å være ferdig med støpejobben, men det gjenstår litt sliping for å få en bedre finish.
Jeg er glad for at vi nå er ferdige med å flytte på 9000 kilo med rullesten...
Trenger ikke speil lengre nå :-)
Sykkelen er matt i lakken, så polish´en biter dårlig :-(
Det gamle kjedet begynte å bli slitt etter mange mil, så da er det godt å få på et nytt..
Kona har plantet :-)
Grønt og fint i hagen for øvrig...
Deilig å være ferdig med støpejobben, men det gjenstår litt sliping for å få en bedre finish.
Jeg er glad for at vi nå er ferdige med å flytte på 9000 kilo med rullesten...
fredag 13. mai 2016
Tour de France 2016
Vi var flere rastløse som skulle til Cannes i mai for å feire at min kone nå blir 40 år, og det er ingen ting som stagger dette bedre enn en lang, tung og spennende sykkeltur mens solen starter sin vandring over himmelen. For noen ble det dessverre en litt tung start, med overvekt på sykkelkofferten allerede på Gardermoen. Enda et godt argument for å kjøpe seg lett karbonsykkel og karbonhjul...
Sykkelen var like hel etter fly- og bilturen, så da var det bare å montere den opp og få plassert den på mest naturlig sted - baderommet på hotellet.
Vi var 4 stykker med sykler, og 2 uten, så for å få mest mulig tid sammen, dro vi ut i 0730-tiden. Dette gir også langt mindre trafikk, særlig på vei ut av Cannes, så en vinn-vinn-situasjon i mine øyne.
"Pain is just weakness leaving your body" står det på sykkelflasken til den superhyggelige supermosjonisten som vi ga kallenavnet Thor Hushovd, og det fikk vi merke både i bakker og på sletter...
Frodig landskap er vel ingen underdrivelse...
Vi var her på et punkt på sykkelturen på dag 2 hvor det var på tide å bli filosofiske - på vei til fjelllandsbyen Gordon på toppen der oppe, for deretter å sykle til nydelige Greolieres og Vence. Vi var enige i at ikke-syklister går glipp av noen utrolige opplevelser. Det å slite seg oppover fjell, med et helt fantastisk landskap, nydelige lukter, perfekte veier, hensynsfulle bilister og kjempehyggelig selskap, og det før verden våkner til liv. Perfekt! Og ikke minst det å ha en kropp som lystrer, og ben som tråkker jevn og trutt uten å slites ut grunnet godt treningsgrunnlag. Og det å kunne glede seg til neste fjelltopp og vite at turen kan nytes uten at det føles uoverkommelig? Er verdt noen harde økter på spinningsykkelen i løpet av vinteren det...
Gordon er absolutt verdt en tur - helst på sykkel, for da er sanseapparatet ekstra mottakelige.
En tur langs vannet var heller ingen dårlig opplevelse. Her er vi i Saint-Raphael etter en godtur i medvind. Heldigvis lå jeg mye på hjul hjem i motvinden, og det på terskelpuls mesteparten av veien. Jeg har trent godt i vinter, og har også fått mange turer ute i vårluften hjemme, men noen har tydeligvis trent enda mer - eller riktigere :-)
Hva tenker du nå Thor?
Espresso og croissant smaker langt bedre uten blodsmak i munnen, så det er greit å ha noen treningstimer i kroppen før man legger opp til 4-5 timer i fjellene kl. 0630 om morgenen. Denne "bakeren" i Tanneron snakket kun fransk, men med min skolefransk fra videregående skole klarte vi å bli enige om at dette var et fantastisk landskap å sykle i, at jeg var fra Norge og at han også var glad i å sykle...
Hvordan planlegge de beste turene? Jeg gjorde noen søk på Google om sykling i Cannes-området før jeg dro, men det viktigste - Strava Premium. https://www.strava.com
"The social network for athletes". Her kan man opprette ruter med å merke de stedene man ønsker å sykle innom, og man kan velge den mest populære ruten for syklister. Man får samtidig opp høydemeter, avstand og antatt tidsbruk, og ved å laste det ned på sykkel-GPS, for min del en Garmin Edge 1000, får man opp ruten mens man sykler. Og sykler man feil, kommer det et signal om det, så man er hele tiden sikker på at veien er riktig - og man kan bruke energien på å nyte. Rutene blir ikke de man da naturlig hadde valgt etter skilt og følelse, men de som faktisk er best for syklister. God asfalt, fine stigninger, flott natur og få biler.
Sykkelen var like hel etter fly- og bilturen, så da var det bare å montere den opp og få plassert den på mest naturlig sted - baderommet på hotellet.
Vi var 4 stykker med sykler, og 2 uten, så for å få mest mulig tid sammen, dro vi ut i 0730-tiden. Dette gir også langt mindre trafikk, særlig på vei ut av Cannes, så en vinn-vinn-situasjon i mine øyne.
"Pain is just weakness leaving your body" står det på sykkelflasken til den superhyggelige supermosjonisten som vi ga kallenavnet Thor Hushovd, og det fikk vi merke både i bakker og på sletter...
Frodig landskap er vel ingen underdrivelse...
Vi var her på et punkt på sykkelturen på dag 2 hvor det var på tide å bli filosofiske - på vei til fjelllandsbyen Gordon på toppen der oppe, for deretter å sykle til nydelige Greolieres og Vence. Vi var enige i at ikke-syklister går glipp av noen utrolige opplevelser. Det å slite seg oppover fjell, med et helt fantastisk landskap, nydelige lukter, perfekte veier, hensynsfulle bilister og kjempehyggelig selskap, og det før verden våkner til liv. Perfekt! Og ikke minst det å ha en kropp som lystrer, og ben som tråkker jevn og trutt uten å slites ut grunnet godt treningsgrunnlag. Og det å kunne glede seg til neste fjelltopp og vite at turen kan nytes uten at det føles uoverkommelig? Er verdt noen harde økter på spinningsykkelen i løpet av vinteren det...
Gordon er absolutt verdt en tur - helst på sykkel, for da er sanseapparatet ekstra mottakelige.
Greolieres er absolutt verdt en tur, selv om det er et stykke opp i fjellene langt fra folk og fe...
En tur langs vannet var heller ingen dårlig opplevelse. Her er vi i Saint-Raphael etter en godtur i medvind. Heldigvis lå jeg mye på hjul hjem i motvinden, og det på terskelpuls mesteparten av veien. Jeg har trent godt i vinter, og har også fått mange turer ute i vårluften hjemme, men noen har tydeligvis trent enda mer - eller riktigere :-)
Hva tenker du nå Thor?
Surfebrettet kunne med fordel også blitt med på tur.
Espresso og croissant smaker langt bedre uten blodsmak i munnen, så det er greit å ha noen treningstimer i kroppen før man legger opp til 4-5 timer i fjellene kl. 0630 om morgenen. Denne "bakeren" i Tanneron snakket kun fransk, men med min skolefransk fra videregående skole klarte vi å bli enige om at dette var et fantastisk landskap å sykle i, at jeg var fra Norge og at han også var glad i å sykle...
Hvordan planlegge de beste turene? Jeg gjorde noen søk på Google om sykling i Cannes-området før jeg dro, men det viktigste - Strava Premium. https://www.strava.com
"The social network for athletes". Her kan man opprette ruter med å merke de stedene man ønsker å sykle innom, og man kan velge den mest populære ruten for syklister. Man får samtidig opp høydemeter, avstand og antatt tidsbruk, og ved å laste det ned på sykkel-GPS, for min del en Garmin Edge 1000, får man opp ruten mens man sykler. Og sykler man feil, kommer det et signal om det, så man er hele tiden sikker på at veien er riktig - og man kan bruke energien på å nyte. Rutene blir ikke de man da naturlig hadde valgt etter skilt og følelse, men de som faktisk er best for syklister. God asfalt, fine stigninger, flott natur og få biler.
Premium athletes love their sport.
They run and ride because it feels right — because it makes them a bit more alive, because it's fun.
The Social Network for Athletes
Connect with friends and make the most of every run and
Abonner på:
Innlegg (Atom)