søndag 3. november 2013

Mat med mer


Høsten er godt i gang, men morgenturene på lørdag med sykling i varierende terreng fortsetter. Litt dårligere oppmøte, men vi er fortsatt 3-5 stk som møter om været er greit. Jeg har alltid vært opptatt av hva jeg spiser, men i høst har jeg fått et enda sterkere fokus på det, særlig før og etter trening. Har blant annet kjøpt bøkene til Berit Nordstrand - seksbarnsmor, overlege og livsnyter - som skriver om "Hverdagsmat for glede, overskudd og helse". Det er fokus på hvordan deilig mat i hverdagen, basert på ferske råvarer, beriker livet ditt - og det basert på medisinsk forskningslitteratur. (Se link til blogg på høyre side).
Nå har jeg generelt ikke hatt noe problemer hverken med sykdom eller manglende energi, og de rundt meg er sterkt bekymret for at energinivået nå skal bli enda høyere. Generelt er jeg allerede slitsom å ha i nærheten, med formaninger om hvor viktig det er med fokus på hva man putter inn i munnen.
Fokus for meg er ikke et langt liv, men et liv med overskudd og god helse.
Etter treningsturen i går lagde jeg meg et deilig liten rett med grovt brød, laks, cottage cheese, egg, rød løk, hvitløk, nøtter, fersk spinat, litt feta ost og parmesan. Ved siden av drakk jeg et glass med naturell, økologisk Cultura med ferske blåbær på toppen. Da fikk kroppens byggeklosser masse deilig å kose seg med, og kroppen kan restitueres etter at muskelfiber er brutt ned i tøffe kampen i kneikene.
Før trening blir det 4-korn og Sports-musli med banan, cottage cheese, blåbær, nøtter og Cultura, mens jeg underveis prøver å drikke mest vann. Hadde denne gangen med meg litt av Nordtug sin nye sports-drikke med bl a rødbeter, ananas, gulrot, appelsin, lime - og det fungerte bra det :-) 


Ingen kommentarer: